ΠΑΝΤΑ . ΜΕ . ΝΟΗΜΑ

Όπως κάθε υπεύθυνη εταιρεία, η Karup Design στοχεύει
συνεχώς να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Ενώ τέτοιες δράσεις συχνά αναφέρονται ως Εταιρική
Κοινωνική Ευθύνη, η κεντρική έννοια στο Karup Design είναι ''αίσθηση''. Ως κατάσταση του μυαλού
, ένας λογικός τρόπος σκέψης και δράσης για το καλό του περιβάλλοντος, για την καταπολέμηση
της κλιματικής αλλαγής, για την ικανοποίηση από την εργασία ή για την ενεργό και
στοργική δράση στην τοπική μας κοινότητα.

Έτσι, είτε συζητάμε για τη βιωσιμότητα, διατυπώνουμε το εγχειρίδιο του προσωπικού μας, αποφασίζουμε για νέα υλικά,
βελτιστοποιούμε την εφοδιαστική μας, υποστηρίζουμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή βρισκόμαστε σε νέο σταυροδρόμι,
στραφούμε στην ίδια φιλοσοφία:

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ . ΜΕ . ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Όπως κάθε υπεύθυνη εταιρεία, η Karup Design στοχεύει
συνεχώς να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

Όσον αφορά τα υλικά και τις μεθόδους παραγωγής, οι επιλογές που κάνουμε στην Karup Design διαδραματίζουν καίριο ρόλο για τη συνολική βιωσιμότητά μας ως κατασκευαστή επίπλων. Γι' αυτό καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να κάνουμε πάντα λογικές επιλογές.

• Κάθε κομμάτι ξύλου στα έπιπλά μας είναι πιστοποιημένο με μείγμα FSC® (Συμβούλιο® Δασικής Διαχείρισης).
• Χρησιμοποιούμε κυρίως ξύλο από τη Σουηδία, τη Φινλανδία και την Εσθονία που εγγυάται βιώσιμη δασοκομία.
• Χρησιμοποιούμε μόνο βερνίκι με βάση το νερό και χρώμα για τα ξύλινα μέρη των επίπλων μας.
• Η πλήρωση που χρησιμοποιείται στους καναπέδες και τις καρέκλες futon γίνεται κυρίως από ίνες αποβλήτων από την παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που δοκιμάζονται σύμφωνα με την TÜV Rheinland εξασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με τα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.


αίσθηση. ο. αλλαγή

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΝΘΡΑΚΑ

Οι μεταφορές είναι μία από τις μεγαλύτερες πηγές εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ως εκ τούτου, διερευνούμε νέους τρόπους για να φέρουμε τις πρώτες ύλες και τα τελικά προϊόντα μας από το Α στο Β (και μετά στο Γ). Και αφήστε όσο το δυνατόν λιγότερα αποτυπώματα άνθρακα.

• Ένα μεγάλο μέρος της γκάμας των προϊόντων μας αποτελείται από έπιπλα knock-down, τα οποία καταλαμβάνει λιγότερο χώρο κατά τη μεταφορά και οδηγεί σε πιο "αποδοτικά μίλια".
• Το 2019 ενοποιήσαμε τις εγκαταστάσεις αποθήκης μας στην Πολωνία. Το αποτέλεσμα είναι ετήσια μείωση των οδικών μεταφορών κατά 65.000 μίλια, που ισοδυναμεί με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 100 τόνους. Χρόνο με το χρόνο.


κοινός. αίσθηση. Βήματα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ

Στη Karup Design έχουμε μια θετική ατμόσφαιρα όπου το χιούμορ ευδοκιμεί και τα χαμόγελα είναι ευπρόσδεκτα. Αυτό το πνεύμα αγκαλιάζει τόσο τους υπαλλήλους, τους προμηθευτές όσο και τους λιανοπωλητές μας και εξασφαλίζει μια άτυπη και ομαλή συνεργασία που έχει απόλυτα νόημα. Πάντα.

• Όλοι οι εργαζόμενοι της Karup Design δικαιούνται (και ενθαρρύνονται) να λαμβάνουν μία ετήσια ημέρα μη αμετάμηνης απουσίας. Σημασία: για οποιονδήποτε (ιδιωτικό) λόγο, απλά δεν αισθάνεστε ενεργοποιημένοι. Οπότε παίρνεις ρεπό. Τζάμπα.
• Μας αρέσει να γιορτάζουμε τα γενέθλια. Ωστόσο, πιστεύουμε επίσης ότι πρέπει να δαπανηθούν στην παρέα της οικογένειας κάποιου. Ως εκ τούτου, οι υπάλληλοί μας έχουν μειώσει τις ώρες εργασίας στα γενέθλιά τους. Θα συναντηθούμε αργότερα. Φύγε νωρίτερα. Να περάσεις καλά!


μέσα. κάθε. αίσθηση

Η ΚΑΡΔΙΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ

Δεν έχουν όλοι μέρος να αποκαλούν το σπίτι τους. Ή ακόμα και ένα κρεβάτι για να κοιμηθούν. Ως εκ τούτου, είναι απολύτως λογικό για εμάς να προσεγγίσουμε έναν σημαντικό αριθμό αστέγων και να τους δείξουμε ότι νοιαζόμαστε. Και για να τους δώσουμε μια αίσθηση του σπιτιού.

• Η Karup Design σχεδιάζει να αναπτύξει και να δωρίσει ένα ειδικά κατασκευασμένο "Κρεβάτι σε τσάντα" σε άστεγους το 2021. Με αυτό το μονωμένο και εύκολο στη μεταφορά στρώμα, θέλουμε να παρέχουμε κάτι περισσότερο από ένα στεγνό κρεβάτι και ένα ζεστό μέρος για ύπνο. Ας ελπίσουμε ότι θα δώσει μια αίσθηση ελπίδας. Και αξιοπρέπειας.
• Σε συνεργασία με ένα τοπικό ίδρυμα, δωρίζουμε κρεβάτια και καναπέδες-κρεβάτια σε ευάλωτους νέους που χρειάζονται βοήθεια για τη δημιουργία ενός δικού τους σπιτιού.


αίσθηση. από. σπίτι